Djuren

 

Ekologiskt kött från naturbetande djur

SE-EKO-04

Svenskt Jordbruk

Frigående på naturbeten

På vår gård i Antnäs utanför Luleå föder vi upp kor av köttrasen Hereford. Vår produktion är ekologisk för vi vill att djuren ska ha det så bra som möjligt och vi vill inte använda ex. ogräsgifter i vårt arbete. Vi odlar i princip allt vårt foder själva, det medför att våra djur inte äter kraftfoder baserat på soja utan våra djur är fribetande vår, sommar och höst. Fodret dom äter vintertid är närproducerat och ekologiskt.

 

Korna lever i flock vilket gör att kalvarna får följa sin ko på ett naturligt sätt. Flocken betar sommartid i stora hagar med ekologiska naturbeten. Under vintermånaderna är hagarna mindre och ligghall finns då för djuren med torrt strö och skydd för väder och vind.

 

För ekologisk produktion finns många regler som är bra för miljön, människan och för djuren. Vill du veta mer finns bra info på Jordbruksverkets hemsida,

 

klicka här för att komma till :Jordbruksverket.

Om Hereford

Hereford-rasen är Sveriges näst vanligaste nötköttras, känd för sitt lugna temperament och marmorerade kött. Marmoreringen gör köttet smakrikt och temperamentet har betydelse för hur mört köttet blir. Hereford särskilt lämpliga som naturvårdare då de äter det mesta som naturen erbjuder. De är även tåliga i vårt vinterklimat.

Rasens kännetecken är den rödbruna pälsen, det vita huvudet och övriga vita tecken på buk, ben och svans.

 

Läs mer om Hereford på : www.hereford.nu

<img src=" antnäs lantgård.">

Lokalt producerat, korta djurtransporter

<img src=" nötkött norrbotten.">

Antnäs lantgård

Kontakt efter 16:00

Stefan Olsson: 070 6455370

Jonas Olsson: 070 2755750

Adress: Ronningsvägen 31

97593 Luleå

E-post: info@antnaslantgard.se